چگونگی مواجهه والدین با اعتیاد فرزندان به پورن
با ورود #اینترنت به زندگی و در دسترس بودن اینترنت برای #کودکان یکی از مشکلاتی که والدین نسبت به ان نگرانی دارند و ممکن است با آن روبرو شوند، مراجعه کودک به صفحات پورن و دیدن تصاویر پورن است. بسیاری از والدین نمی دانند که ممکن است فرزندشان با چنین صحنه هایی در اینترنت روبرو شود. برخی نیز ممکن است اهمیت ندهند. برخی ممکن است به دلیل نگرانی از بودن فرزند خود در این فضا جلوگیری کنند و با چالشهای دیگری روبرو شوند. برخی نیز ممکن است بیش از حد کنترل گر شوند.
آمارها چه می گویند؟
باید دانست که مواجهه فرزند با چنین صحنه هایی بر خلاف انتظار والدین اتفاق خواهد افتاد. تحقیقات نشان می دهد ۹۳ درصد پسران و ۶۲ درصد دختران در کشورهای دیگر قبل از سن ۱۸ سالگی با تصاویر و فیلمهای پورنو گرافی مواجهه داشته اند. ۷۹ درصد این موارد بصورت تصادفی و در منزل اتفاق افتاده است. و باید توجه داشت که حدود ۱۲ درصد وبسایتها و حدودا ۲۵ میلیون وبسایت تصاویر و فیلمهای پورنوگرافی دارند. ۶۷ درصد فرزندان نیز نسبت به پاک کردن تاریخچه فعالیت خود در فضای مجازی و اینترنت مبادرت می ورزند.
با توجه به تحقیقات و مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته است، بسیاری از کودکان در معرض چنین تصاویر و فیلمهایی قرار می گیرند. برخی از ایشان اعتیاد به پورنوگرافی پیدا می کنند و ساعتهای زیادی را برای تماشای پورنوگرافی صرف می کنند. اگر آموزش لازم داده شده باشد و برخورد مناسبی از جانب والدین صورت گیرد پیامدهای مواجهه با پورنوگرافی و اعتیاد به آن به حداقل ممکن کاهش پیدا خواهد کرد.
والدین چه اقداماتی باید انجام دهند؟
برای همین لازم است والدین اقدامات زیر را در مواجهه با اعتیاد به پورنوگرافی توسط فرزندان انجام دهند:
- نشان دادن علاقه و عشق خود: اولین و مهمترین اقدام والدین نشان دادن عشق و علاقه شان به هم و به فرزندان در خانه است. والدین باید نشان دهند هم به هم عشق می ورزند و هم به فرزندانشان. آنها باید نشان دهند فرزندان خود را دوست دارند و نشان دهند زندگی شاد و موفقی برای فرزندانشان می خواهند. آنها باید نگرانی هایشان راجع به تاثیرات پورن بر شادی و موفقیت فرزندان را بیان کنند. ایشان باید با فرزند خود رابطه ای سرشار از دوستی، باز و تاثیر گذار برقرار کنند. و نگرشها و ارزشهای سالم نسبت به تمایلات جنسی را به فرزندان بیاموزند.
- آموزش: والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که پورنوگرافی روابط جنسی را تحریف می کند. در پورنوگرافی کاربران دیگران را بعنوان اشیا جنسی می بینند و بسیار اعتیاد اور است. باید آموزش داد که تکرار چنین صحنه هایی چگونه باعث حساسیت زدایی می شود و چه عواقبی از نظر ذهنی می تواند به همراه داشته باشد.
- پیگیری: والدین وقتی متوجه شدند فرزندشان درگیر اعتیاد به پورنوگرافی شده است باید راه ارتباطی را کاملا باز نگه دارند. اعتیاد در خلوت پنهان می شود و وقتی راجع به آن با همدلی و حساسیت صحبت شود کمتر عود می کند.
- حفظ آرامش و برخورد با طمانینه: والدین نباید با شوک و عصبانیت با فرزندان برخورد کنند. بلکه باید با احترام، بیان نگرانی و همدلانه صحبت کنند.
- یادگیری: والدین باید سوال کنند که چگونه مشکل شروع شد. چه مدت ادامه یافته است و چگونه کودک با این موضوع درگیر شده است. هر چقدر اطلاعات بیشتر و دقیق تری داشته باشند بهتر می توانند به فرزندان خود کمک کنند.
- حساب شده رفتار کردن: والدین باید بدون ایجاد حساسیت، با استفاده از فیلتر های مخصوص والدین و بدون ایجاد محدودیت در استفاده از اینترنت راههای دستیابی به سایتهای پورنوگرافی و مستهجن را محدود کنند. ایشان باید اطلاعات و آگاهی خود را نسبت به اینکه از چه راههایی ممکن است فرزند به محتوای نامناسب دسترسی یابد، افزایش دهند. و آمادگی لازم را برای عدم دسترسی به تلفن و اینترنت در صورت لزوم فراهم کنند.
- بهره گرفتن از مشاوره حرفه ای: لازم است دسترسی خود و فرزند به مشاوران حرفه ای، آموزش دیده و دارای صلاحیت حرفه ای را فراهم کنند.
- قاطعیت و حساسیت: بجای نصیحت و موعظه، تهدید یا محکوم کردن، باید قضاوت بهتری نسبت به فرزند داشت. ضمن داشتن قاطعیت باید با مهربانی به فرزند آموزش داد و حرفهای او را نیز شنید.
- حفظ و استمرار ارتباط: والدین باید ارتباط خود با فرزند را حفظ کنند و راجع به احساسی که فرزندشان نسبت به این مساله دارد و برنامه و قصد او برای چگونگی مدیریت این موضوع صحبت کنند.
- کمک و یاری: والدین باید فرزند خود را با کمک و تشویق به موقع یاری کنند تا بتواند بر مشکل غلبه پیدا کند.
- محافظت: والدین باید از خانواده خود محافظت کنند. باید عادات سالم رسانه ای اعضای خانواده را با گفتگو و صحبت و یکسری اقدامات محافظتی تقویت کنند. مثلا محدود کردن ساعات تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر، نصب فیلترهای اینترنت روی کامپیوتر و موبایل، قرار دادن تلویزیون یا صفحه نمایش کامپیوتر در مکانهایی که در معرض دید سایرین نیز می باشد.
- آموزش عملی: والدین می توانند چگونه دور شدن از تماشای تصاویر صریح یا صحنه های نامناسب فیلمها را به فرزندان نشان دهند و بخواهند که آنها نیز همین کار را انجام دهند.
- هشدار: والدین باید نسبت به توانایی پورنوگرافی برای آسیب به افراد و کنترل افراد هشدار های لازم را بدهند
لینک مطلب در سایت موسسه خانواده سلامت بنیان